Web Analytics Made Easy - Statcounter

نعمت احمدی؛ وکیل در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز از راهکارهایی برای جلوگیری از تکرار اتفاق زندان اوین گفت: ما در کشور قانون‌های متعدد داریم اما از ضعف نظارتی رنج می‌بریم. سازمان زندان‌ها زیرمجموعه قوه قضاییه است و برابر اصل تفکیک قوا دیگر قوا نمی‌توانند بر امور سازمان زندان‌ها نظارت کنند. 

او ادامه داد: درست است که کمیسیون اصل ۹۰ می‌تواند در صورت شکایت رسیدگی کند اما بین رسیدگی به شکایت تا وجود یک نظارت عامه تفاوت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشورهای جهان تعداد کمی هستند که سازمان زندان‌هایشان زیرنظر قوه قضاییه است. 

احمدی توضیح داد: سازمان زندان‌ها باید زیرنظر وزارت کشور یا حداکثر وزارت دادگستری باشد که نمایندگان مجلس بنابر اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی بتوانند رییس سازمان زندان‌ها را احضار و استیضاح کنند و یا تذکر بدهند. 

او افزود: اگر همچنان سازمان زندان‌ها زیرنظر قوه قضاییه باشد و دیگر قوا نتوانند به دلیل مستقل بودن این قوه بر کار او نظارت کنند، شرایط به همین شکل می‌ماند. 

این وکیل پایه یک دادگستری عنوان کرد: مگر ممکن است که رییس سازمان‌ زندان‌ها از اتفاقات زندان بی‌خبر باشد؟ همه می‌دانیم و اطلاعات مردم هم بسیار است.  آیت‌الله شاهرودی سال ۸۳ بخش‌نامه‌ای خطاب به نیروهای انتظامی و دادسراها صادر کرد که ما از مجلس ششم خواستیم آن را به صورت قانون درآورد که همین قانون فعلی حفظ حقوق شهروندی است. این بخش‌نامه نشان از وجود اشکالی بود که رییس قوه قضاییه برای جبران آن بخشنامه صادر کرده بود که امروز تبدیل به قانون شده است. 

او افزود: اینکه بگویند انتشار این فیلم‌ها (زندان اوین) تضعیف سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه است و برخی زندان‌بان‌ها از پدر مهربان‌تر هستند، قصه است زیرا  تا زمانی که در کشور ما اقرار محور اصلی احراز وقوع جرم  و ضابطین قضایی دستشان باز باشد و بتوانند شکنجه کنند، وضعیت به همین شکل می‌ماند. این فیلم‌ها بایگانی بودند که هک شدند و مگر می‌شود رییس سازمان از آن‌ها بی‌اطلاع باشد؟

احمدی تاکید کرد: ما علاوه بر زندان پایگاه‌های پلیس را داریم و در هر کدام از این‌ها افراد تحت‌نظر وجود دارند که از کمترین حقوق یک زندانی برخوردار نیستند و گاهی حتی جیره و غذای درستی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد. ما متاسفانه تا زمانی که اقرارمحور باشیم این اتفاقات می‌افتد. 

احمدی بیان کرد: در کجای دنیا روند به این شکل است که کیفرخواست بعد از رسیدگی مفصل در دادسرا صادر شده و به دادگاه می‌آید و برابر قانون قرائت می‌شود و رییس دادگاه خطاب به متهم می‌گوید که آیا قبول داری و آن‌ها جملگی می‌گویند نه! این روند باید تغییر کند. تمام تحقیقات مرحله دادسرا هدر می‌رود زیرا به جای اینکه مستندات و ادله کافی برای اثبات جرم را پیدا کنند، متکی به اقرار هستند. اوین محل نگهداری زندانی‌ها است نه محل تحقیق! 

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1110478 برچسب‌ها سازمان زندان ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان زندان ها سازمان زندان ها قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد

به گزارش جماران؛ رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: بعید است بررسی قانون مالیات بر مهریه به مجلس یازدهم برسد.

موسی غضنفرآبادی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این‌که قانون مالیات بر مهریه در چه مرحله‌ای قرار دارد و دارای چه ویژگی‌هایی است، گفت: در نوبت بررسی است، جزئیات را به زمان بررسی واگذار کنیم.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بعید است قانون مالیات بر  مهریه  به این مجلس برسد اما در نوبت صحن قرار دارد.

وی با اشاره به جمعیتی که به دلیل عدم پرداخت مهریه در زندان هستند، گفت: به دنبال این هستیم ان شاءالله کمتر کسی به زندان برود و محور این طرح از زندان رفتن خیلی از افراد جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از ماجرای گم شدن یسنا / ربایندگان اقرار کردند
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • راهکار استرالیایی‌ها برای جلوگیری از دزدی در فروشگاه‌ها + فیلم
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • اختصاص ۴۱۹ میلیارد تومان برای رفع مسائل و مشکلات مراکز و واحد‌های قضایی هرمزگان
  • معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • بهره برداری از ۱۲ طرح و اهدای جهیزیه در زندان‌های هرمزگان
  • نظارت میدانی رییس قوه قضاییه از روند کار بندر شهید رجایی